OM MIG

Konstnär Ulla Dunmar

Om mig

Ulla Dunmar boende i Lomma och medlem av VSKG ,  Västra Skånes Konstnärsgille. 

Keramikverkstad och Ateljé DUD ART i Alnarp.

Som inredningsarkitekt  SIR/MSA har jag arbetat med många spännande projekt i mitt företag Design Ulla Dunmar eller DUD Arkitektur

Jag arbetar också som formgivare och har formgivit möbler och textilmönster, som har visats på Internationella Möbelmässor. 

I Arkitektprojekten blev jag också involverad i de olika projektens konstnärliga utsmyckningar. Detta inspirerade mig till att också börja arbeta på ett friare sätt i min egen konst. Jag kallar min konstnärliga verksamhet DUD-Art. 

I min keramikverkstad arbetar jag nu med Stengodskeramik i olika tekniker, bland annat med den gamla Japanska tekniken RAKU. 

Min keramik är präglad av den jag är och vad min själ känner sig mest hemma. Jag är en sjömansdotter och har vuxit upp i ett hem med maritim miljö. har alltid bott vid havet i Bohuslän, Blekinge och Skåne och älskar kustlandskapet.

Till mina båtar och segel och även mina fossil hämtar jag inspiration från hav och strand. Båtarna är ofta inspirerade från fornnordiska förebilder. Den organiska form jag kallar fossil fascinerar mig med sin variation och oregelbundna struktur.

Vad det gäller Rakutekniken är den vild och otyglad och till en viss del oförutsägbar, precis som naturen. Förutsättningarna som naturen skapar är oftast vildast just vid kusten.

Det Japanska tecknet för ”Raku” betyder njutning, lycka, glädje och behag. Det är precis vad hantverket ger mig , både under och efter processen.

 

Nu använder jag denna webbsida för att presentera mina alster.

Flertalet av objekten kan du köpa. Några kan dock vara sålda eller privata. Vissa möjligheter finns också att specialbeställa.

Kontakta mig gärna!

Möbelformgivning och inredningsprojekt ligger som förut på DUD Arkitektur.